maanantai 19. tammikuuta 2015

Välimerellinen munakokkeli

Espanjalaista keittokirjaa selatessani silmiini osui kuva erittäin herkullisen näköisestä ja helppovalmisteisesta munakokkelista niin sunnuntain aamiaisesta ei ollut tällä kertaa mitään epäilystä - pakkohan tuota oli tyypata.

Täytyy vielä lisätä, että omalla kohdallani ainakin tähän asti ainakin paras munakokkeli, jota olen maistanut/itse tehnyt!

Valmistusaika 8-10 minuuttia + valmistelut

Raaka-aineet:
150g pieniä, raakoja ja kuorittuja katkarapuja
1 rkl oliiviöljyä
75g tuoretta pinaattia
4 munaa
1 munankeltuainen
Ripaus savupaprikajauhetta
Suolaa ja pippuria

Täällä Espanjassa kauppojen kalatiskeillä on todella hyvät valikoimat ja edulliset hinnat. Kilo pieniä katkarapuja maksoi 12e/kilo. Tulee lähes aina ostettua tuoretta, oli kyse sitten vihreistä tai merenelävistä. Jos sinulla ei ole mahdollisuuksia ostaa tuoreita katkarapuja niin ei hätää, pakastetut käyvät myös



Itse poistin kalatiskiltä 150g grammaa katkarapuja ja kuorin ne itse... Ensimmäistä kertaa, mutta hyvin se sujui.

Kuoriminen on helppoa. Tässä hyvä esimerkki operaatiosta: https://www.youtube.com/watch?v=mNftNEMb0Oc

(videolla katkaravut ovat isoja, mutta sama toimii myös pienempiin)













Valmistus:

1. Lämmitä öljy pannussa, lisää lämpimään pannuun katkaravut ja kypsennä 3 minuuttia, kerran kääntäen. Kun ravut ovat saaneet väriä ja läpikypsiä, siirrä ne syrjään.

2. Laita pinaatin lehdet siivilään ja kaada kiuhuvaa vettä, kunnes ne alkavat pehmetä. Anna jäähtyä ja purista sitten ylimääräinen vesi pois.

3. Riko kananmunat pannuun ja lisää keltuainen ja mausta. Kypsennä pari minuuttia, kunnes valkuaiset alkavat hyytyä

4. Lisää pinaatit ja katkaravut, kevyesti rikkoen munankeltuaiset. Kypsennä 1-2 minuuttia kunnes muna on juuri hyytynyt ja ravut ovat kuumia. Sitten vaan lautaselle ja pieni ripaus savupaprikajauhetta

Toimii loistavasti esim. Viikonlopun aamuihin ja brunssipöytiin

                                       
                                         (Resepti 200 tapas & Spanish dishes, Emma Lewis)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti