Minä en lähtenyt kuorimaan valkosipulia tähän keittoon, vaan paistoin sen kuorineen pannulla, jotta keittoon tulisi hieman savun tuntua ja se toimikin loistavasti. Haastavinta keiton valmistuksessa on ehkä kananmunien kypsennys. Ne tulisi pudottaa keittoon 2 minuuttia ennen kuin keitto on valmista, mutta niitä voi sitten joutua onkimaan keitosta, mikä voi olla turhauttavaa jos munat menevät rikki ym. Mielestäni helpompi ja mukavampi tapa on paistaa munat erikseen pannulta, josta ne voi siirtää suoraan keittolautaselle. Riski tai safe - Tässä keiton alkuperäinen resepti..
Tarvitset:
2 rkl oliiviöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
125g espanjalaisia chorizoja kuutioituna
6 rkl punaviiniä
1 litra lihalientä
2 tl tomaattipyrettä
1 tl fariinisokeria
1/2 tl savupaprikajauhetta
4 kananmunaa
suolaa ja pippuria
Koristeeksi hienonnettua persiljaa, tarjoile keiton kanssa krutonkeja.
Valmistus:
Lämmitä öljy miedolla lämmössä paistinpannussa, lisää kokonaiset valkosipulin kynnet ja kypsennä 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kultaisen ruskeita. Muista käännellä usein ettei pala. Siirrä valmiit valkosipulit syrjään ja anna jäähtyä noin minuutin verran. Kuori valkosipulit ja hienonna ne pyreeksi tehosekoittimessa.
Poista paistinpannusta mahdolliset valkosipulin kuoret jos niitä jäi edellisestä vaiheesta. Laita lämpö mediumille ja lisää chorizo-kuutiot ja kypsennä 3 minuuttia. Lisää viini, lihaliemi, tomaattipyre, sekä fariinisokeri. Mausta suolalla, pippurilla, sekä savupaprikajauheella.
Tämän jälkeen kaada keitto kattilaan ja anna kiehua 5 minuuttia. Pienennä lämpö matalalle, lisää keittoon kananmunat yksi kerrallaan ja anna kypsentyä n. 3 minuuttia. (Jos haluat kypsentää kananmunat pannulla niin kypsennä ne heti kun olet kaatanut keiton kattilaan ja pannu on taas vapaa käyttöön)
Tarkista maku ja siirrä jokaiseen keittolautaseen 1 kananmuna. Kaada päälle keittoa ja koristele persiljalla. Tarjoile keiton kanssa krutonkeja ja kielesi on viety.
![]() |
vuoden 2010 Caballero Hidalgo-punaviini. Mausteinen viini sopi loistavasti muutenkin tempperamenttiseen keittoon. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti