keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Tapasta: Chorizot punaviinissä

Chorizot punaviinissä on todella hyvä käyttötarkoitus viinille, jos esim. edelliseltä illalta on jäänyt ns. "ylijäämä-viiniä". Tämä on ehkä tähän asti paras tapas, jota olen itse tehnyt ( ja niin yksinkertainen). Se sopii loistavasti ruokapöytään, esimerkiksi kun on tulossa vieraita kylään.

Tässä todella hyvä ja helppovalmisteinen resepti onnistuneella aterialle..

Tarvitset vain
1 rkl oliiviöljyä
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
250g paksusti viipaloituja chorizoja
125ml hedelmäistä punaviiniä
1 rkl hienonnettua, tuoretta oreganoa
ripaus suolaa, sekä jauhettua mustapippuria.

Lämmitä öljy paistinpannussa. Lisää hienonnettu valkosipuli ja chorizon viipaleet ja paista 1-2 minuuttia joka puolta, kunnes lihan pinta on ruskettunut ja sen sisältä tihkuu lihanestettä. Varo valkosipulin palamista.

Kaada sekaan punaviini, mausta ja anna kypsentyä vielä noin 5 minuuttia, kunnes kastike on hieman siirappimaista.

Näin yksinkertaista, mutta niiiin hyvää! Tarjoile ruuan kanssa runsaasti leipää ja dippailkaa sitä kastikkeeseen espanjalaiseen tyyliin. Loistavaa ruokaa seurustelu-pöytään :)



Lähileipomosta haettu tuore leipä toimi loistavasti ruuan kumppanina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti