lauantai 28. helmikuuta 2015

Pannulla paistettua: Kiinalaista Bing-leipää

Mitä on bing leipä? Se on vehnäjauhoista kiekkomaiseen muotoon leivottu kiinalainen leipä ja sitä syödään erityisesti Pohjois-Kiinassa yleensä lounasaikaan. Sitä syödään myös Koreassa, jossa sitä nautitaan merenelävien kanssa. Bingiä voi tehdä monella eri tapaa, mutta yleisin lienee vihersipulilla täytetty versio. Euroopassa ja Amerikassa leivän sisään saatetaan laittaa  muita raaka-aineita, kuten juustoa, yrttejä tai lihaa, kuten kinkkua tai pekonia.

Minä kuitenkin lähdin ensimmäisellä kerralla tekemään perinteisin menetelmin, täyttäen leivän vihersipulilla, mutta ehkä ensi kerralla voisi kokeilla jotain lisäystä. Meillä leipä syötiin hetkessä, jo samaisena iltani, niin pääsen varmaan taas kohta jo leipomishommiin... :') 
Taikina:
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl kuivahiivaa
1 tl öljyä
2 dl vettä
2 dl pilkottua vihersipulia
4 rkl sesaminsiemeniä

2 kulhoa
Iso paistinpannu

Valmistus:

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää öljy ja kädenlämmin vesi ja sekoita kaikki yhteen. Sekoita 2-3 minuuttia hitaalla temmolla (taikina jää tahmaiseksi). Öljyä kevyesti toinen kulho ja siirrä taikina sinne. Laita kelmu/kangas kulhon päälle ja siirrä lämpimään paikkaan kohoamaan

Ripottele jauhoja leivinalustalle ja muokkaa taikinaa niin ettei se jää enää käsiin kiinni. Kaulitse taikina tasaiseksi, levitä sen pintaan hieman öljyä ja sitten vihersipulit. Rullaa taikina pötköksi, sido päät yhteen ja tee siitä spiraalin muotoinen. Kaulitse kevyesti taikina tasaiseksi (varo, ettei sen pinta hajoa) ja ripottele sesaminsiemeniä taikinan molemmille puolille.

Laita levyn lämpötila keskitasolle ja lämmitä pannussa öljyä. Pannun ollessa lämmin, siirrä taikina pannuun ja paista leivän molempia puolia n. 7-8 minuuttia ja leipä on valmista.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti